כסטייליסטית אישית אני מעדיפה חנויות יד שנייה.
זאת דרך לקנייה חכמה וחסכונית, שגם מסייעת לעסקים קטנים ומקומיים, שומרת על כדור הארץ ומאפשרת לעשות שימוש חוזר בבגדים לפני שהם נערמים והופכים לזבל מזהם.
הטיפים שלי לקונים המתחילים:
פתחו את הראש. בשנים האחרונות חנויות היד השנייה בארץ מסודרות, נעימות, ריחניות ונהדרות לשיטוט. ברובן ניתן למצוא בגדי מעצבים, רשתות אופנה ופרטי וינטאג' במצב טוב, בטווח מידות רחב ובמחירים נוחים לכל כיס.
סדרו את הארון. תתחילו מארון הבגדים שלכם בבית: מה יש, מה אפשר לתקן, ואם צריך, ערכו רשימת חוסרים. אם יש פריטים במצב טוב שכבר אינם בשימוש, בדקו אם החנות שאליה אתם מתכננים להגיע מקבלת פריטים. כך תוכלו לדעת שהם ישמשו וישמחו מישהו אחר, ואולי גם תקבלו זיכוי למימוש בחנות.
קחו את הזמן. פנו שעה או יותר כדי לעבור בנחת בין הקולבים והמדפים. לפעמים כדאי לתת מבט נוסף, אולי תגלו משהו שפספסתם בפעם הראשונה.
תערכו היכרות. בביקור הראשון בחנות, קחו רגע להבין את החלוקה: איפה בגדי הנשים, הגברים והילדים והאם סידור החנות הוא לפי מידות, צבעים או סוגי פריטים. ההתמצאות עוזרת למקד את החיפוש.
קראו גם:
שחררו את המידות. בחנויות יד שנייה יש מגוון רחב וייתכן שוני במידות בין יצרנים שונים ובגדים שיוצרו בתקופות וארצות שונות. לכן כדאי למדוד גם בגדים שאינם במידה "הקבועה", אם לפי העין הם יכולים להתאים.
צפו להפתעות. סיבוב בחנות יד שנייה יכול להיות מסע שבסופו אוצר. ייתכן שבגד שכלל לא ידעתם שאתם רוצים או צריכים, מחכה שתמצאו אותו. סבירות גבוהה שתמיד תזכרו איפה קניתם אותו, והעובדה שהוא מחנות יד שנייה תשמח כל פעם מחדש.
ביקור אחד בשבוע
והפעם: "אהבה שנייה", רחוב צביה לובטקין 33 בתל אביב
על החנות: "אהבה שנייה" נפתחה לפני שמונה שנים במסגרת תוכנית שיקום תעסוקתי לאנשים עם צרכים מיוחדים. את המרכז בלובטקין מנהל עו"ס רותם שרצקי, ואת החנות מנהלת ליהי באר אבן, בעלת תואר בפסיכולוגיה. בעבר עבדה באר אבן בטלוויזיה ותמיד אהבה חנויות יד שנייה, כך שהמיזם הזה היה הגשמת חלום מבחינתה.
למה יד שנייה? שרצקי: "מהות הרעיון היא ליצור התקרבות בין תושבי האזור שקונים ומביאים בגדים ובין צוות החנות. בפועל באמת נוצר חיבור ונרקמים קשרים מיוחדים". באר אבן: "העובדות בחנות שותפות לכל התהליך – ממיון וסידור הבגדים, דרך המכירה בחנות ועד הבחירה והצילום של שילובי בגדים לאינסטגרם".
סיפורי בדים: כסף או תכשיט שנשכח בכיס ב"אהבה שנייה" הם כבר עניין שבשגרה (טיפ: תבדקו היטב בכיסים לפני שאתם מוסרים בגד). ובכל זאת היה מקרה יוצא דופן שבו נמסרה לחנות שמלת כלה יפה ובמצב טוב ובאותו היום קנתה אותה כלה מאושרת ב־20 שקלים.
טווח המחירים: "בין חמישה שקלים ל־20 שקלים, גם לבגדים חדשים לחלוטין של מותגי איכות שנתרמו לחנות בעזרתו של מוטי רייף, אושיה בתחום האופנה וחבר מועצת עיריית תל אביב".
הדיל: כפכפים של גוצ'י שנמכרים, כמו כל הנעליים, ב־15 שקלים בלבד.
הערך המוסף: זהו עסק ללא מטרות רווח ומה שלא נמכר עובר למחזור בדים בארץ.
טיפ סטיילינג: בחורף הזה אפשר להשתמש עוד קצת בבגדי הקיץ ולשלב הדפסים כמו משבצות ופרחים: חולצה משובצת – 15 שקלים, מכנסי פודרה – 5 שקלים, תיק פרחוני – 15 שקלים, מגפיים – 15 שקלים.
חפשו אותנו באינסטגרם: אהבה שנייה
עינב מילר. להצעות: Einav-m@yedtik.co.il