"ראיית הזהב" לא הוכיחה את עצמה: בית המשפט גזר 9.5 שנות מאסר על הנאשם ברצח בני שלמה, ראש ארגון הפשיעה ממושב חלץ. האישומים נגד העבריין האני קשוט הופחתו והוא הורשע על פי הודאתו בסיוע לרצח בנסיבות מחמירות.
ב-3 באוקטובר 2022 חוסל שלמה בתחנת דלק באזור לאחר ששני גברים יצאו ממכונית עם כלי נשק שלופים והסתערו לעברו. שלמה נהרג במקום ומאבטחו הצמוד נפצע קשה. שוטר שהיה במקרה בזירה פתח במרדף אחרי המתנקשים אך הם הצליחו להימלט.
על הכוונת של המשטרה היה ארגון הפשיעה של משפחת ג'רושי מרמלה. לאחר מצוד שנמשך 11 חודשים נעצר קשוט, חייל בארגון, והוגש נגדו כתב אישום בגין רצח וקשירת קשר לביצוע פשע. הפרקליטות התבססה על ראיה גנטית שנאספה מהזירה והוכיחה לטענתה כי קשוט היה במקום בזמן החיסול.
סניגורו עו"ד אורי בר עוז טען מנגד כי "ראיית הזהב" אינה ממקמת את הנאשם באופן חד משמעי בזירת הרצח. "מדובר בדגימה יחידה שנתפסה בצידנית שהיתה בתוך הרכב שהרוצחים שדדו במהלך ההימלטות", טען. "לא מן הנמנע שהנאשם הגיע לרכב רק בדיעבד ולא היה לו קשר לרוצחים עצמם".
בפרקליטות התקשו לשלול את התרחיש החלופי של הסניגור והצדדים פנו להליך גישור. לאחר משא ומתן ממושך הם חתמו על הסדר הטיעון וכתב האישום נגד קשוט תוקן.
קראו גם:
נציג פרקליטות מחוז תל אביב, עו"ד מיכאל כהן, הסביר את הנסיבות שהובילו להסדר: "לא היה בידי המאשימה לקבוע על בסיס הראיות כי הנאשם הוא זה שבמו ידיו רצח את המנוח. התיק הוגש על בסיס ראיית DNA יחידה שמטבע הדברים כרוכה בקשיים וסיכונים משמעותיים".
השופט שמואל מלמד שלח את הנאשם לתשע שנים וחצי מאחורי סורג ובריח וחייב אותו לשלם פיצויים בסך 200 אלף שקלים לאלמנתו של שלמה ולמאבטח שנפצע באירוע.
עו"ד בר עוז אמר לאחר מתן גזר הדין: "אחת המלאכות הקשות של סניגור היא להקפיד על העובדות, וזו גם החובה של הפרקליטות. הוכחנו שהראיה הבודדת אינה יכולה להוביל למסקנה כי הנאשם הוא הרוצח".