הטמפרטורות הנמוכות גובות מחיר יקר: יממה אחרי שקשישה בת 80 מאשדוד נפטרה מהיפותרמיה אושפזה אישה נוספת (79) מהעיר בבית החולים בשל מכת קור.
2 צפייה בגלריה
קשישה
קשישה
(צילום: shutterstock)

ביום ראשון השבוע אותרה בביתה קשישה בת 80 כשהיא ללא הכרה ועם סימני היפותרמיה קשים. המטפלת מצאה אותה מוטלת על הרצפה כשגופה קר למגע והזעיקה את מד"א. הפרמדיקים ניסו להעלות את חום גופה והעניקו לה טיפול ראשוני מציל חיים. לאחר מכן פינו אותה לבית החולים, שם נקבע מותה.
למחרת הוזעקו כוחות ההצלה לדירה נוספת בעיר בה נמצאה קשישה מעורפלת הכרה ועם סימנים של מכת קור. היא פונתה לבית החולים במצב קשה עם חבלת ראש וחשד להיפותרמיה.
בשל ריבוי מקרי המוות של קשישים עריריים בביתם בחודש האחרון שלח חבר המועצה יניב קקון שאילתא לראש העירייה, בה נכתב: "מדוע תושבים צריכים להגיע למצב של מוות או כמעט מוות כשמינהל הרווחה אמור להיות איתם בקשר רציף ובמעקב?". קקון דרש לדעת באלו צעדים ינקוט האגף כדי למנוע טרגדיות נוספות.

2 צפייה בגלריה
ד"ר שמואל פרינץ
ד"ר שמואל פרינץ
ד"ר שמואל פרינץ
(צילום: קניה פרינץ)

קראו גם:

למרות שהחורף הישראלי קצר טמונות בו סכנות בריאותיות לאוכלוסיות בסיכון כמו קשישים וחולים כרונים. התופעה הנפוצה ביותר היא היפותרמיה שנגרמת כתוצאה מחשיפה לקור קיצוני ומאופיינת בירידה של טמפרטורת הגוף אל מתחת ל-35 מעלות.
לדברי ד"ר שמואל פרינץ, מומחה ברפואה פנימית ובריאות הציבור במאוחדת, הסימנים הראשונים להיפותרמיה כוללים צמרמורות, נשימה מהירה ועלייה בלחץ הדם. "במקרים של החמרה האדם עלול לחוות עייפות, אדישות, חולשת שרירים ונטייה לנמנום", הוא מסביר. "מצבים אלו מחלישים את היכולת של הגוף לתפקד ולהתנגד לזיהומים".
"המבוגרים לא תמיד מסוגלים להתאים את המזגן, להדליק את החימום בחדר השינה, או אפילו להחליף בגדים", אומר ד"ר פרינץ. "ביקור אצל בני משפחה קשישים או שכנים עריריים יכול להציל את חייהם ולחמם את לבם".